Hundens ophold

Jeg har for det meste en hund af gangen og har ikke flere hunde der sidder og venter. Dette er for at hunden ikke skal blive stresset. Tid og overskud til hver enkelt hund betyder det bliver en behagelig og stressfri oplevelse. Jeg vægter rolige omgivelser højt så hunden kan føle sig fuldstændig tryg.

Efter hundens behandling kan de løbe frit rundt i hundesalonen, hvor der er hvilsteder, legetøj og altid frisk vand stående fremme. Jeg bruger ingen galger, men vælger i stedet at samarbejde med din hund og lære hunden selv at stå pænt på bordet, dette giver også din hund mulighed for at kunne sætte og lægge sig når den har lyst eller den er blevet træt.

Der skal opbygges et tillidsforhold mellem hund og frisør. Den skal have overskud til at fokusere på mine signaler. Dette kan besværlig gøres hvis ejeren er i salonen samtidig med hunden får sin behandling da hunden vil rette sin opmærksomhed mod sin ejer.

Derfor er det ikke muligt for ejeren at blive i salonen under hundens ophold.

Inden du kommer med din hund i salonen er det en god ide at du har luftet den inden besøget, tjekket den for lopper og om din hund er vaccineret korrekt. Der kommer mange hunde igennem en hundesalon. De behøver ikke at være syge, men kan godt bære sygdomme som kan smitte en hund der ikke vaccineret.

Hvalpetjek:

Når man har fået sin hvalp er det vigtig at gøre sig klart at der er ting man skal starte med fra dag 1. Alle de basale ting skal være på plads inden den er ca. 6. mdr.

Udover alle de nye ting i hjemmet som hunden skal vænne sig til såsom lyde, rutiner, rytmer, og ikke mindst sin nye familie, skal man også i gang med at lære den, at det er i orden at man bliver set/pillet i munden, evt. får børstet tænder, der bliver pillet ved neglene, blive badet og børstet.

Det er en rigtig god ide at komme på et besøg hos mig med din hvalp inden for de første 16 uger. Et hvalpetjek før 16 uger er gratis og det består af et pelstjek og en snak omkring din hunds pelstype, derfor er det også en rigtig god ide at du medbringer de redskaber du har købt til din hunds pels, så vi sammen kan snakke omkring hvor tit og hvordan du skal bruge dem. Et hvalpetjek er også vigtig for din hund så den allerede meget tidligt i sin opvækst snuser til hvordan det er at være til hundefrisør, vi træner at stå på et frisørbord, mens den bliver børstet, får klippet negle og høre lyden af sakse og maskine. Det er en god ide at fortsætte træningen derhjemme, så din hund bliver ved med at synes om at blive håndteret på et bord, dette vil også gøre din hund mere tryg når den er på besøg hos sin dyrelæge.

Mange ejer kan ikke forstå hvorfor deres hunde ikke vil komme på hundesalon og et af svarene kan være at de simpelthen ikke startede tidligt nok, så som hvalpe ejer vil jeg helt sikkert anbefale at prioritere et hvalpetjek højt.

  • Hvalpetjek er for din og din hunds skyld, så både du og din hund er tryg ved at komme første gang til din hunds første klip/trimning
  • Ved et hvalpetjek lære du at bruge dine redskaber korrekt, så du vil få nemmere ved at passe din hunds pelstype.
  • Ved et hvalpetjek får du tricks og gode råd til håndtering af din hunds adfærd, så du får nemmere ved at læse dens signaler, det gør at din hund føler sig forstået og du får en glad og roligere hund.
  • Ved et hvalpetjek er ejeren med i hele processen og det tager cirka 30 min